fredag 18 januari 2013

Givande möten och insikter


Hej alla Skarpögda läsare!

Under två veckor har vi i team Framgång arbetat med förstudier av två mycket intressanta projekt, både för oss i gruppen och för Åre som en attraktiv året-runt destination.

Ett projekt har arbetsnamnet: ”Springbreak” och är en sista after ski och en avspark för sommarens aktiviteter. Att erbjuda en skön avslutningsfestival är nästan ett förväntat behov hos en ledande alpin destination. Men Åre har just nu ingen ordentligt samordnad festivalkänsla under de sista dagarna, även om det faktiskt finns många roliga, men spridda aktiviteter och fester att gå på. Det vill vi ändra på.

Vi arbetar också med att undersöka möjligheter för en multifunktionell ”Aktivitetspark” eftersom Åre saknar en naturlig mötesplats för utomhusaktiviteter, främst kvällstid. Vad gör folk i byn gör när de inte arbetar eller åker skidor? Vad saknar byborna och turisterna egentligen? Understand & observe alltså.

Vi har i veckan haft möten med både Skistar och Åre Destination och vi har fått väldigt bra förslag och respons från dem, men även från de enkäter och intervjuer vi genomfört.

Det finns ett behov av båda våra projekt. Vilket som går vidare och blir ett Skarpt projekt återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar