onsdag 21 november 2012

Hi BOJ rapporterar från Hong Kong


Efter strax 24 timmars total restid landade vi med en mjuk duns på Hongkongs flygplats fyllda med energi inför den kommande perioden. Vi hade ju valt att besöka just Hongkong pga. festivalmånaden som är i staden under november månad. Huvudfokus skulle ligga på en festival vid namn Mardi Gras, som är en tvådagarsfestival som involverar alla fem sinnena. Då Åre helt saknar den här typen av evenemang, tyckte vi att det var på tiden att någon tog tag i idén om att föra just ett sådant evenemang till vår lilla vinterby.

Vi upptäckte ganska snabbt att vårt hotell inte låg helt avskilt. I ett gigantiskt komplex kallat ”Chungking Mansion”, sprängfyllt med människor, hostels, affärer, hissar, marknader m.m. fann vi vårt hotell på 11:e våningen. Trånga utrymmen och härligt stenhårda sängar var starka attribut som vi dagligen haft som samtalsämne. Ett annat samtalsämne som varit hett, är lösa och hårda magar. Vi insåg redan dag 1 att våra västerländska magar inte riktigt klarar av bakteriefloran som finns i den starka maten, fonduer, iskubar och gatu-mat. Vi har än idag frekventa toabesök och får härliga skratt åt varandra, så ta i trä (gör det nu tack) att vi återställs när vi kommer tillbaka till Sverige!

De första dagarna hade vi inte mycket på schemat. Bortsett från många toabesök, upplevde vi bl.a. ”Avenue-stars”-stråket, där filmkändisar har sina handavtryck på plattor längs med vattnet, Bruce Lee i egen hög person, avgjuten i metall, besök på Space International Museum & Arts museum of Hongkong samt lite skolarbete.
Efter några dagar började dock allvaret. Vi besökte Mardi Gras-festivalen och tog våra första filmklipp, fick våra första intervjuer och annat matnyttigt till vårt resereportage. Inspirerade av vad vi upplevt har vi de senaste dagarna klippt och klistrat med filmen, tagit oss bortom Hongkongs hjärta och åkt med buss och sett hela staden. Vi tog oss upp på The Peak, som vanligtvis brukar erbjuda en magnifik utsikt över Hongkong, men som olyckligtvis hade ett och annat moln över sig den dagen.

Vi har haft en riktig lärorik och kanontid med många skratt och leenden med vår tid här i Hongkong. Ett gött gäng (vi) har förhoppningsvis en gedigen idé med oss tillbaka för at visa er vad vi vill ta med oss hem till Åre!

Zai jian från Hannes, Bri, John, Ida och Oskar!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar