måndag 19 november 2012

Merhaba bloggen!

Världens största lekplats- Dubai levererar fantastiska upplevelser.  

Kort summering - vi tar det från början. 

Vi anlände 5.00 till ett 30-35 grader varmt Dubai. Checkade in och började direkt känna oss hemma i vår lägenhet på 12e våningen. Veckan har sen bjudit på besök på flertalet galna souks med kraftig prutmån på lokala dräkter m.m . Sightseeingen runt hela staden fortsatte och vi har ännu inte fått grepp om staden. Världens största inomhusakvarium med diverse hajar, världens största inomhusskidåkning, världens största inomhus stjärnhimmel, pingviner, isrink och tusentals butiker, allt under samma tak. Utanför finns världens högsta byggnad, Burj Khalifa belägen. Från 828 meters höjd ser du hela världen som finns konstgjord i arabiska gulfen. Morgondagen skall spenderas på ännu en konstgjord plats. En ögrupp i form av en palm, den lilla som egentligen är den största. 

Vårt mission här i Dubai är att spana på upplevelsepaketering vilket staden garanterat har levererat. I torsdags åkte vi ut på ökensafari. Vi blev upphämtade vid hotellet och körde ut mot öknen som visade sig bli en riktigt adrenalinhöjare med skräckblandad förtjusning. Campet bjöd på sandbashing, kamelridning, bellydance, sandflopping och mycket mycket mer. Vissa av oss fick även känna på kändisskapet " no more picture please". Topp notch, shake med shejker och egen övernattning i öknen utan personal och andra turister. På fredagen åkte vi hem till hotellet och hämtade ny kraft för att ta några åk i pisten. 

Vi undrar fortfarande om det här verkligen är en verklig plats eller om det är en målad fakebild. Kontraster, överraskningar och häpnadsväckande vyer väntar överallt. 
Vill ni förstå lite av allt vi är med om: kolla här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar